A körte és a gondolatmintázataink

körték

              „Körtét nem veszünk, mert attól vesekövünk lesz…”

– ezt a mondatot pár hete hallottam egy élelmiszer-üzletben…épp miközben a zamatos, érett, sárga körték között válogattam.

Annyira megütötte ez a mondat a fülemet, de csak 1 pillanatra álltam meg a válogatásban, aztán sokmindenen elgondolkodtam. Hm… ha tényleg a körtétől kapunk vesekövet, akkor hogy van az, hogy valakinek veseköve lesz, aki körtét eszik, van aki pedig jó ízűen falatozza a körtét és mégsem lesz veseköves?

A kérdések sora messzire vezethetne, de nézzük meg, hogy honnan erednek ezek a meggyőződések. Számomra amúgy sem szimpatikus az a megközelítés, miszerint vannak ételek amelyek kategórikusan jók, vagy rosszak.

A hasonló, romboló gondolatmintázatok kialakulásának sok oka van, mindaz a lenyomat hozzájárul, amelyet életünk, vagy életeink során megéltünk akár tudatosak vagyunk rá, akár nem.

Az ilyen és hasonló gondolatmintázatokkal akadályozzuk magunkat, blokkoljuk az életerő, életöröm áramlását és azt, hogy önfeledten élhessünk és élvezzünk minden pillanatot.  És lehet, hogy nem is gondolunk rá, de a szüleink, nagyszüleink életkörülményei, megélései is hatással vannak jelenlegi életünkre, életkörülményeinkre.

Ha tudatosan kezdjük figyelni gondolatainkat, sok hasonló ítélkező gondolattal találkozhatunk.

Sokan és sokféleképpen dolgoznak azon, hogy ezeket a berögzült gondolatmintázatokat oldják, szerencsére jó sokféle nagyon jó módszer áll rendelkezésünkre és épp nagy „divatját” is éljük ezeknek a megoldásoknak. Egyik ilyen módszer a TEK Kineziológia módszere is, amely segítségével olyan érzelmi blokk oldásokat végzünk, amelyek akadályoznak abban, hogy életünket a vágyott világ felé tereljük és könnyedén, örömmel éljük meg mindennapjainkat. A másik nagyszerű technika az Access Bars, amely során a korlátozó nézőpontjainkat tudjuk törölni.

Ha Te is felfedeztél már hasonló gondolatmintákat a saját életedben, vagy csak szeretnél változtatni valamin, vagy csak egyszerűen azt érzed, hogy valami nem jó, de nem is tudod, hogy mi az… szeretettel várlak egyéni konzultációra, vagy egy könnyed kezelésre!

Stáhl Gabriella

info@eletharmonia.com

+36-70-579 6008

kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/51791464438287063/

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.