Álmaink és vágyaink

“Minden vágy mögött az a törekvés áll, hogy jól érezd magad

…mennyi örömöt érzel.”

“Minden vágy mögött az a törekvés áll, hogy jól érezd magad –  álmaink és vágyaink 1
Senkinek sem lehet olyan vágya, melynek más oka lenne, mint az, hogy hite szerint vágya valóra váltásával jobban fogja érezni magát.
Akár egy fizikai tárgyra, akár valamilyen fizikai állapotra, kapcsolatra, helyzetre vagy körülményre vágysz, minden vágyad abból a kívánságból fakad, hogy jól érezd magad. Ezért életed sikerességét nem a javaidon vagy a pénzeden mérheted le, hanem kizárólag azon, hogy mennyi örömöt érzel.”

/idézet Esther és Jerry Hicks: Kérd és megadatik c. könyvéből/

….mennyi örömöt érzel?….

Azt gondolom, hogy nagyon fontos tudatosítani az álmainkat, vágyainkat, hiszen azok a benső késztetéseinkből fakadnak és ahogy a fenti idézet is mutatja, az ÉLET alapvető célját szolgálják, méghozzá azt a célt, hogy jól érezd magad és örülj az ÉLETnek.

Mindenkit arra bíztatok, hogy ismerje meg vágyait, higgyen bennük és kezdjen el tenni értük. Persze sokszor és sokféle formában találhatunk kifogásokat (főleg racionálisan gondolkodva), sokkal könnyebb azt mondani, hogy nem lehet, mint azt, hogy mit is tehetnék az álmaimért és elindulni.

Ismerem ezt, sokszor megéltem.

Aztán mindig kaptam valamit, üzentet, képet, gondolatot, vagy egy találkozást, ami tovább vitt és így haladtam lépésről-lépésre az álmaim megismerésében és megvalósításában. Egyre többször vettem észre azt, hogy az álmom megvalósult, csak én valami mással (a jól megszokott gondolatokkal, mintázatokkal, hogy szeretnék valamit, de az nekem nem lehet…) annyira  el voltam foglalva, hogy észre se vettem, hogy amire vágytam ott van az orrom előtt.

Sokan vagyunk hasonlóan, épp a napokban egy ismerősöm mondott egy kifogást egy olyan  programra, amit javasoltam nyárra, tengerpartra – és pár kérdés, mondat után kiderült, hogy Ő magában, anélkül, hogy bármilyen valós információja is lenne róla, azt gondolta, hogy az nagyon drága lehet és mondott egy olyan összeget, ami irreálisan magas (ha a mai napon megnézzük a lehetőségeket, legalábbis töredékéért megvalósítható).

Hasonló gondolatokkal, elképzelésekkel gyakran akadályozzuk magunkat, sokszor láttam ilyet a környezetemben és éltem meg a saját életemben is épp az utazásokkal kapcsolatban, pedig mindig megvan a lehetőségünk arra, hogy informálódjunk, kutassunk, ahelyett, hogy azonnal lemondunk valamiről a saját vélt elképzeléseink miatt. Ehhez fontos a nyitottság, kíváncsiság és az elköteleződés önmagunk és saját vágyaink iránt. Ebben szeretnék segíteni minél több embernek!

A hasonló gondolatmintázatok, hitrendszerek gyökerei általában az előttünk lévő generációk gondolkodásában, életkörülményeiben húzódnak.

De van egy jó hírem, nem kell ezekkel a mintázatokkal együtt élni, hiszen van lehetőségünk lebontani ezeket a rendszereket és szép lassan megvalósítani az álmainkat. Egy-egy hasonló elakadás okait kutatjuk fel a TEK kineziológia coaching módszerével tartott egyéni konzultációk során és oldjuk fel azokat a lelki blokkokat, amelyek akadályoznak abban, hogy az álmaink szerinti életet élhessünk.

Ha Te is szeretnél az álmaid nyomába eredni és elkezdeni a megvalósítást, vagy ha már tettél lépéseket, de megtorpantál valamiért, szeretettel várlak egyéni konzultációra és örömmel kísérlek az utadon!

 álmaink és vágyaink 2

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.