Betegségeink – lelkünk tükröződései? – Hogyan válhatunk Önmagunk gyógyítóivá? Avagy: „A test a lélek színpada”

EletHarmonia_Betegsegek_lelkunk_tukrozodeseiSzeressük a testünket is!

Készülök írni egy betegségről, ami mai korunkban sajnos eléggé gyakori, én is a közelébe kerültem, ez a betegség a cukorbetegség. Sokminden kavarog még bennem ezzel kapcsolatban, ezért gondoltam, hogy bevezetőként írok általánosan, a betegségekhez fűződő viszonyaimról, megéléseimről, tapasztalataimról röviden, mivel felelevenedtek bennem az elmúlt évek emlékei és azok a lépcsők, ahogy megismertem azt a szemléletmódot, miszerint mindenki lehet a saját gyógyítója.

A címben a kérdőjellel arra szerettem volna utalni, hogy megannyi kétség, kérdés, kételkedés ment végig bennem fenti témakörben. Az elmúlt években sokmindent olvastam, kutattam és tanultam, talán sokak által ezoterikusnak mondott, én inkább azt mondanám a természetes élethez közelebbi témákkal kapcsolatban, valami mindig vitt előre az újabb ismeretek felé.

Gyakran találkoztam azzal az elvvel, hogy betegségeink belőlünk, az érzéseinkből, gondolatainkból, egyszóval belső világunkból erednek. Jó diákként, mivel több csatornán keresztül is ez az információ érkezett, jól meg is tanultam a leckét. De csak a szavakat, valójában nem éreztem át a jelentésüket, vagy inkább a jelentőségüket. (Voltak barátaim akik ezt úgy hívták, hogy mondom a verset…, vagyis csak szövegelek.)

És eltelt egy kis idő amíg tényleg mondogattam a verset, majd egy barátnőm ajánlására elmentem egy Prananadi tanfolyamra, ami egy tibeti gyógyító módszer. Nagy hatással volt az életemre, de most nem is ennek részleteit szeretném leírni, hanem csak egy momentumát. Mikor egy klub-összejövetel alkalmával, azt mondtam, hogy Ó nekem nincs különösebb betegségem semmi, csak náthás szoktam lenni. Mesterem felcsapta Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged c. könyvét a náthánál és ahogy felolvasta, én kapkodtam a levegőt és nem jutottam szóhoz – az agyamban valami olyan dialógus játszódhatott le, hogy jó-jó ez másokkal így van, de hogy velem is… – és azt hiszem akkor értettem meg azt, amiről már egy ideje beszéltem. Vagyis, hogy a betegségeink belőlünk erednek, megvannak az összefüggések ahogy előidézzük őket és nem egy gonosz varázsló akar nekünk rosszat és idézi elő őket. A könyv elején ez áll: „Egy tünet oka mindig a tudatban, a gondolkodásban keresendő. A betegség „kiváltója” lehet baktérium, vírus, genetikai örökség, baleset vagy a „véletlen”.” – vagyis mindegy, hogy mi okozza, az a fontos, hogy melyik részünk betegszik meg.

Ezután elkezdtem figyelni a saját megbetegedéseimet, és közben tanultam egyre többet. Lenyűgözött az információ, amikor arról hallottam, hogy az egyes szervek megbetegedései szimbolikus jelentéseket hordoznak, vagyis azzal is üzen a testünk, hogy milyen betegség, vagy tünet, melyik részén alakul ki és egyértelmű összefüggésbe hozható az érzéseinkkel.

Azóta, ha egy kicsit is megérint bármiféle betegség szele, előveszem a fent idézett könyvet, vagy egy hozzá hasonlót és elolvasom a lelki hátterét és megpróbálom a saját belső világomra vonatkoztatni.

Még az is nagy kérdés, ha valakiben felmerülne, hogy jó-jó, de ha ezt így meg lehet fejteni, akkor miért betegszünk egyáltalán meg? Erről azt gondolom, hogy a test jelzéseit könnyebben észrevesszük, – legalábbis én sokszor így vagyok vele – mint a lelkünk finom hangjait, és mivel azokat nem mindig halljuk meg, megjelennek a testi tünetek. Persze nagy örömmel tapasztalom, hogy sokszor már csak jelzésszerűen „beköszönnek” a tünetek, de nem kell annyira belemerülnöm a kényszerpihenőbe, mint régebben.

Sokan foglalkoztak vele és leírták már, hogy ugyanúgy, ahogy létrehoztuk – bár nem tudatos szinten – a betegségünket, ugyanúgy meg is tudjuk gyógyítani. És ahogy figyeltem, egyre többször láttam az öngyógyulást saját, vagy a környezetemben lévők példáján keresztül.

Testünk tényleg a lélek színpada, ezért törődjünk vele! És azt hiszem az egyik legnagyszerűbb tulajdonsága testünknek, hogy minden sejtünk (persze típustól függően, eltérő élettartammal és periódussal) folyamatos megújulásban van – ezért gyógyítható, sőt mindenki teste öngyógyító. Nagyon sok eszköz áll rendelkezésünkre, hogy ezeket az öngyógyító mechanizmusokat beindíthassuk, ezekről szól a természetgyógyászat és különböző alternatív terápiás módszerek megannyi ága.

Kívánok mindenkinek nagyszerű gyógyulásokat és EGÉSZ-SÉGet!

Ha kíváncsiak vagytok és kalandoznátok testi tüneteitek üzeneteinek megfejtésében, keressetek bizalommal!

kép forrása: http://www.getyourguide.de/florenz-l32/ohne-anstehen-fuehrung-galleria-degli-uffizi-in-florenz-t14563/

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.