Megérkezett december

Adventi készülődés – várakozás

“Minden célomEletHarmonia_fitoterapia_kineziologia_coaching_20 az, hogy segítsek. Ehhez viszont elengedhetetlen a halhatatlanság tudata és az a hit, hogy a világmindenség része vagyunk. Ebben segítenek az ünnepek. Fontos, hogy az ünnep ne csak egy napig tartson, ne csak egy pár gyertyagyújtásig, hanem váljon praxissá, ami megtanulható és amit megtanulhatunk. De ne félóra alatt intézzük el a sarokban, hogy aztán visszatérjünk a szürke hétköznapjainkba, hanem fűzzük át az ünnepeket az életünkön, mint egy csillogó aranyfonalat… Mossuk meg a lelkünket, szellemünket is, ha jót kívánunk vagy örülünk, osszuk meg mással is. Ne úgy, hogy a magunkét megvillantva, irigységet keltsünk benne, hanem a saját örömét próbáljuk fokozni. Próbáljunk úgy segíteni a másikon, hogy azt el tudja fogadni… Nem formálhatjuk át a világot a magunk képére. Mindenkinek joga van a saját világához.”   Szepes Mária

Mai napon amikor a keresztény hagyományok szerint meggyújtjuk az első gyertyát,álljunk meg és gondoljuk végig az előttünk álló időszakot, milyennek szeretnénk idén a decemberünket, karácsonyunkat. Hogyan szeretnénk készülődni, és hogyan szeretnénk tölteni a Karácsonyt – egy kicsit másképp, mint ahogy eddig szoktuk.

Ahogy Szepes Máriától olvashattuk: “…az ünnep ne csak egy napig tartson… hanem váljon praxissá, ami megtanulható és amit megtanulhatunk…”

Szánjunk egy kis időt arra, hogy önmagunkkal legyünk és meghallva szívünk szavát, a külvilág zaja mellett, fókuszálni tudjunk a számunkra fontos dolgokra, eseményekre, emberekre, a saját készülődésünkre.

Kívánok mindenkinek áldott, örömteli és nyugodt adventi időszakot!

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.