Mindannyian nap mint nap tanulunk és tanítunk

segítő támogatásBiztos tapasztaltátok Ti is, hogy egyre többen kezdenek el segítő, gyógyító, tanító munkával foglalkozni. Éppen ezért aki szeretne segítséget kérni, lehet, hogy kissé elbizonytalanodik, kihez is forduljon, merre induljon. Ezért gondoltam, hogy megosztom a saját tapasztalataimat ehhez a témához kapcsolódva.

Minden találkozásunk tanulás, lehetőség ÖnMagunk felismerésére, ezért is írtam a címben, hogy tanulunk és tanítunk, azaz hatással vagyunk egymásra, egymás életére a mindennapok során. Van amikor könnyedén és örömmel vesszük a másik által szolgáltatott leckét, vagy tanulni valót és van amikor nehezen.

Mindegyiknek helye van az Életünkben. Tudom, hogy a nehéz érzésekkel terhelt találkozások elől inkább menekülnénk vagy szeretnénk meg nem történtté tenni, mégis utólag a helyükre kerülnek az ilyen tapasztalások is és látjuk, megértjük a szerepüket.

Személy szerint sokfelé jártam és sokféle tanítóval, gyógyítóval, segítővel találkoztam már. Voltak olyanok, akikre személyes példaképként tekintettem és olyanok is, akiknél nem éreztem azt, hogy tovább tudnának vinni azon az Úton, amin járok. Ezekkel a tapasztalatokkal hoztam meg mindig az aktuális döntést, hogy kihez mikor forduljak.

Mivel ez egy személyes kapcsolat, nagyon fontos a bizalom, ki az akinek oda tudod adni a bizalmadat, ki az, akinek meg tudsz nyílni és rábízni az Életed egy szeletét. Amikor valakinek orvosra van szüksége, akkor is azt szoktam mondani, menjen beszéljen több szakemberrel és az alapján döntsön a választásról, hogy ki az, akire jó szívvel bízza rá az aktuális problémáját.

Úgy gondolom, hogy segítőként fontos ajándékok, amiket adhatunk:

  • bíztatás,
  • lelkesítés,
  • továbblépéshez segítség,
  • reálisan ránézni az adott helyzetre,
  • több megoldást felvázolni,
  • tanácsok helyett megoldási lehetőségeket adni,
  • olyan támogató légkört teremteni, amelyben a saját megoldások könnyedén megszületnek.

Épp ezért az egyéni konzultációk során arra törekszem, hogy az együtt töltött idő során, tiszta képet kaphass a helyzeteddel kapcsolatban, megpihenhess a gondjaid közepette és feltöltődve indulj tovább. Igyekszem nem útmutatást adni, hanem egy lágy, könnyed támogatást ahhoz, hogy a belső sugallataidat és a saját válaszaidat meghalljad.

Szerencsére olyan színes világban élhetünk, ahol rengeteg féle módszerrel kaphatunk megoldásokat. Vannak ajánlások arra vonatkozóan, hogy hány kezelés, alkalom szükséges egy adott problémával kapcsolatban. Ezeket általában a korábbi tapasztalatok alapján fogalmazzák meg, én mindig arra bíztatok mindenkit, hogy úgy jöjjön, ahogy szükségét érzi. Nyilvánvaló, hogy ha egy 2-3 hónapos időszakot rászánunk arra, hogy megoldást találjunk és változtassunk az Életünkön és közben 2-3 hetente igénybe veszünk valamilyen támogató szakembert, akkor hatékonyabban, könnyebben tudunk lépni, haladni.

Találkozásaink során több oldalról, többféle módszerrel is oldjuk, támogatjuk a saját megoldások felszínre hozását, többféle szemszögből nézünk rá az eseményekre, így nem tud máshogy történni, minthogy a fejlődés, elmozdulás megindul. Ez persze mindenkinél egyéni, mennyi időre van szüksége és mennyi támogatás kell az én részemről.  Annak idején, amikor a saját párkapcsolati problémámon dolgoztam kineziológussal, volt rá példa, hogy a második kezelés után összezavarodtak a dolgaim és csak egy nagy káoszt láttam magam körül, ekkor egy összerendező oldásra került sor, majd ezután folytattuk tovább az eredetileg megkezdett munkát. De ennek is helye volt akkor és ott, utólag már láttam.

Örülök, hogy egyre többen lépkedünk a tudatosság útján és hálás vagyok, hogy másokat kísérhetek és támogatást tudok adni. Ha úgy érzed, hogy megtisztelnél bizalmaddal és hozzám fordulnál, szeretettel várlak!

Stáhl Gabriella

info@eletharmonia.com

+36-70-579 6008

 

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.