Összhangban élni a természettel

Hogyan csempészhetünk be hétköznapjainkba minél többet a természetből

 Idén gyönyörű és hosszú tavaszban van részünk, amiért én személy szerint nagyon hálás vagyok. Sokszor elgondolkodtat a természetes működés rendje, és eszembe jut egy régi idézet gyerekkorom emlékkönyvéből: “A virágnak megtiltani nem lehet, hogy ne nyíljék, ha jő a kikelet.” – Ahogy megfigyeljük a természet újjáéledését a szabadban, könnyedén végezhetünk megfigyelést akár otthon is a saját teraszunkon, vagy ablakunkban, amikor elvetünk egy akármilyen magot, amely a fény és öntözés hatására csírázni kezd, majd látszólag leáll, ilyenkor a gyökereit növeszti a növény és ez csak akkor derül ki, amikor a palántát máshová ültetjük, hogy jé mekkora gyökeret fejlesztett, miközben mi nem láttunk semmiféle fejlődést, majd újra növekedésnek indul maga a növény. Szeretek ezeknek a szakaszoknak megfigyelője lenni és izgalommal várni a teljes növény kifejlődését. Egy egész élet “modellezhető”.

EletHarmonia_fitoterapia_kineziologia_coaching_28Jó szívvel ajánlom ezt kísérletezni, megfigyelni vágyóknak, és jó játék lehet a gyerekekkel közös magvetés és növekedés figyelés is.

A növények, állatok megfigyelésén kívül jó alkalom a szabadban végzett tevékenységek (sport, séta, túrázás, kertészkedés, vagy pihenés) a mindennapi töltekezésre és a természethez való kapcsolódásra. Ha nincs időnk hosszabb tevékenységre akkor szánjunk csak néhány percet arra, hogy megállunk szabad, friss levegőn és néhány légzőgyakorlatot végzünk. A csírázó mag rajzot itt találtam

A természeten keresztül eljuthatunk a természet felettihez

– mondta egy Mesterkurzuson elhangzott előadásában Váradi Tibor. A természetes gyógyulások a természeti elemekkel történnek, melyek kiegészítik egymást és ilyenek a hidroterápia, helioterápia, gyógynövény gyógyászat és mindenféle természetes gyógymód.

Ez a gondolat valahogy belső életre kelt bennem és végiggondoltam, honnan is ered nálam a természeteshez való vonzódás. Sokmindent láttam a vidéki életből gyerekkoromban, aztán már felnőtt fejjel újra felfedeztem, hogy milyen fontos szerepe van a természetnek, a természetesnek. És milyen fantasztikusan összhangban vannak a fizikai, szellemi, lelki megnyilvánulások, aspektusok.   Kívánom, hogy egyre többen találjunk vissza a természethez, természeteshez és találjunk benne örömöt, harmóniát!

Stáhl Gabriella

+36-70-579-6008

EletHarmonia_fitoterapia_kineziologia_coaching_29

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.