Saudade – elvágyódás

EletHarmonia_fitoterapia_kineziologia_coaching_24Ezt a portugál szót nem szokták lefordítani, különleges jelentése van, egy érzelmi állapotra utal, amelyről a híres fadok (melankolikus zenei műfaj) is gyakran szólnak.

Erről az érzésről énekel Cesaria Evora Sodad c. dalában

Azt hiszem bennem ez az elvágyódás érzése van a tengerekhez, óceánokhoz fűződően és bár vannak akik fájdalmas érzésről beszélnek, én inkább egy olyan mély kötődésről ami időről időre vonz magához, egy hajtóerő, ami arra sarkall, hogy tegyek az álmaimért, utazzak és időnként magamba szívjam, átérezzem a tengert, illatát, moraját, színét és teljes valóját.

Nem láttam, éreztem ezt mindig ilyen tisztán, sokminden kellett ahhoz, hogy egyértelműen meglássam az ilyen belső hajtóerőimet, homályos vágyaimat, amik számomra nagyon is fontosak. Aztán ahogy bontottam le, szépen lassan, bizonyos problémák útjában álló blokkokat, úgy vált nyilvánvalóvá számomra egyre több olyan sejtés, álomszerű kép, vagy tevékenység amiket nagyon szeretek.

Ezért bíztatok mindenkit arra, hogy merjen a saját álmai, vágyai nyomába eredni és tenni értük. Aki nem boldogul egyedül, annak szívesen segítek az álmok, vágyak feltérképezésében!

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.