Tenni vagy lenni… I. rész

azaz “Aktív cselekvés” kontra “Megpihenés” – Neked mikor, melyikre és milyen mennyiségben van szükséged – Ismered a szükségleteidet?

burn out

Sok-sok kérdés és aspektus. Kinek mikor mi a jó, vagy hogyan tudsz harmóniában maradni?

Mostanában sokat foglalkoztattak ezek a kérdések, sok helyről hallom: csináld, csináld, csináld… De azt hiszem, hogy ebben a felgyorsult világban nagy szerepe van a belső nyugalomnak, lecsendesedésnek, amikor nem csinálsz semmit, vagy csak vagy…

Mikor hagyatkozol a sorsodra vagy mikor kovácsolod tevékenyen? Az alábbi néhány soron pár éve akadt meg a szemem, mivel számomra a”TENNI vagy LENNI” kérdés sokszor felmerült különböző helyzetekben, területeken és nézőpontokból.

„A végzet nem más, mint az isteni kegyelem és a szándékos egyéni erőfeszítés közös játéka. Egy részébe tehát nincs beleszólásod, a másik fele viszont teljes mértékben a te kezedben van, és amit teszel annak kézzel fogható következményei lesznek. Az ember se nem teljesen báb, akit az istenek dróton rángatnak, se nem kapitánya saját sorsának. Egy kicsit mindkettő.”  (Elizabeth Gilbert: ízek, imák, szerelmek)

Azaz mikor és mennyit „csinálsz” majd megállsz és azt mondod, hogy amit tudtam megtettem, kivárom, hogy a dolgok beérjenek, közben nem azon izgulsz, hogy vajon eleget tettem-e, vagy tényleg megtörténik amit szeretnél, hanem elfoglalod magad olyan tevékenységekkel, vagy pihenéssel, amelyekben nagyon jól tudod érezni magad.

Fontos megtanulni, hogyan tudjuk a belső csendet, nyugalmat megteremteni, azt a pihentető harmonikus állapotot elérni, amiben mélyen ellazulunk, megpihenünk, feltöltekezünk egy-egy új nap, vagy hét vagy új munka, projekt előtt vagy után. Mindenki más-más tevékenységgel, vagy épp nem tevékenységgel tud kikapcsolódni.

Ülj le és gondold végig, számodra melyek azok a tevékenységek, helyek amelyek a teljes ellazulást biztosítják.

Sokan vannak akik nem tudnak munka után kikapcsolni, tovább és tovább pörgetik a napközbeni gondolatokat, eseményeket, aztán egy idő után, mivel nem tudnak pihenni, fizikai tüneteik lesznek, esetleg kiégnek belülről – ilyen betegségek burn-out szindróma vagy a menedzser betegség. Persze nem kell eljutni ezekig az állapotokig, lehetnek enyhébb jelek is, amelyeket észlelhetünk, mint fáradtság, közömbösség, fásultság, álmatlanság.

Ha te is észrevetted már, hogy nehezen kapcsolsz ki, pihensz meg a munkából, vagy forgolódsz álmatlanul éjszaka, vagy csak azt érzed, hogy valami nem jó és nem is tudod, hogy mi az, jó szívvel ajánlom harmonizáló kezelésemet, amikor békés, nyugodt környezetben, a lelkedre hangolódva pihenhetsz meg és töltődhetsz fel a következő időszakra. Mi történik a kezelés közben – relaxált, ellazult állapotban a lelkedre hangolódunk, majd meditációval segítelek abban, hogy befelé tudj figyelni és megpihenni, közben megtartva a nyugalmat, biztonságot és szeretetet sugárzó teret.

Ha szeretnél megpihenni, feltöltődni, keress meg időpont egyeztetésre, szeretettel várlak!

Stáhl Gabriella

info@eletharmonia.com

+36-70-579 6008

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.