Tavaszra hangolva

hóvirág csodaHétvégén a csodálatos napsütést kihasználva kis kirándulást tettünk az alcsútdobozi arborétumba.

Pár hete eszembe jutott, hogy lassan virágzik a hóvirág és olthatatlan vágyat éreztem, hogy virágzó hóvirágokat láthassak. És közben beugrott, hogy pár éve az arborétum mellett elhaladva, az útról rengeteget láttam… amelyek nagyon megmelengették a szívemet.

Így útra keltünk. És hihetetlen csodában volt részünk. Hatalmas hóvirág-mezők voltak, gyalogolva ameddig a szem ellátott mindenhol fehérlettek ezek a gyönyörű, kis elegáns virágok – most is boldogság rágondolnom.

Ti tudtátok, hogy 4 féle hóvirág is létezik? Én bizony ezt nem tudtam, csak ott, az arborétumban szembesültem azzal, hogy apró részletekben eltérő, különböző fajtái vannak.

Hm… a részletek és a finomságok érzékelése, észlelése – nem mindig ment könnyedén… el kellett hozzá csendesedni, hogy megtanuljak figyelni, észrevenni és főleg a kinti, zajos világra helyezett figyelem helyett a befelé figyelést választani, a tudatos figyelem útját.

tavasz várásAjánlom mindenkinek, hiszen érdemes – így olyan öröm megélésére nyílik alkalom, amely azelőtt ismeretlen volt számomra. Elnézve a virágok végtelen tengerét, nem tudtam betelni a látvánnyal és arra gondoltam, hogy bárcsak mindenki ismerhetné meg ezeket az érzéseket. – Ebben tudok segíteni, hiszen a TEK kineziológiai tanácsadásokkal végzett konzultációk során lebontogatjuk azokat a blokkokat, mintázatokat, amelyek gátolnak abban, hogy a szívünk szerinti életet élhessük és megélhessük. Szeretettel várok minden érdeklődőt és kísérek mindenkit az úton, aki hozzám fordul.

A hóvirágok csodája után még sok-sok szépséget láthattunk, pl. több száz éves fákat nyújtózni a kék égbolt felé, vagy a tó jegén csillogó napsugarakat és végül, de nem utolsósorban, a téltemetők virágait, amelyek messziről sárgállottak és hirdették: a télnek vége, figyeljünk a megújulásra, az újraéledésre. Amint a természet is minden évben megújul és újraéled, mi is  megtehetjük mindezt. A tavasz hírnökeiről példát véve készüljünk a megújulásra, virágzásra, gyarapodásra! Mindenkinek ragyogó tavaszt hozó napokat kívánok!téltemető

Hagyj üzenetet

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.